PRŠUTÉRIE®
PRŠUTÉRIE®
Myšlenka PRŠUTÉRIE® Chovaneček se zrodila v roce 2015 specializací našeho uzenářství, orientací na výrobu specialit rozmanitých druhů masa počínaje vepřovým, přes hovězí, jehněčí, kančí, kachní… a to starým výrobním postupem s použitím soli, času, teplot, vlhkosti, proudění vzduchu a opět času.
Naší specializací se staly pršuty, a my jsme tak vytvořili samostatný projekt PRŠUTÉRIE® Chovaneček.
Uzenářské výrobky
Snažíme se, aby naše výrobky měly vždy ještě nějaké benefity.
Kvalita a řemeslnost našich uzenářských výrobků by měla být samozřejmostí. Předností pak chuťové či tvarové odlišnosti. Nejnověji pak pracujeme - jako jedni z prvních - na odstranění většiny zbytečných éček tak, abychom šli naproti zdravému způsobu života.
Zde bych chtěl upozornit, že když myslím odstranit éčka, neznamená to odstranit je z etikety, nebo je pouze místo Exy zapsat jejich plným názvem. Naším cílem je z uzenářských výrobků zcela odstranit a nahradit přírodními ingrediencemi. Je to práce náročnější, dražší a zatím to nejde na 100 %, ale má to smysl. Můžeš se na nás spolehnout. Jaký pro to máme důkaz? Důkazem je naše rodina, naše děti. To jsou naši nejvděčnější konzumenti.
Náš tým
Máme dlouhodobou tradici v uzenářské výrobě specialit.
Své výrobky prodává jak maloobchodním, tak velkoobchodním odběratelům, rovněž pak přes vlastní prodejny. Zaměřujeme se na speciality jako jsou Pečená šunka, Šunka od kosti, Medová paštika, Metský salám, Jehněčí klobása a mnoho dalších rukodělných výrobků.
Naší předností je neustálá práce na vývoji uzenářských výrobků. Jsme velmi rádi, že lidé opět začali vyhledávat kvalitu a záleží jim na tom, co jedí. Výrobní část má na starosti Tomáš Chovaneček. Vývoj výrobků pak Vlasta Chovaneček st. Velkou naší předností je tým naší výroby. Jsou to Veronika, Zdena, Zdeňka, Láďa, Václav, Zdeněk, na které se můžeme spolehnout, mistři svého řemesla.
Náš svět, to je řemeslo, práce a zapálení pro věc. Rádi vám poradíme.
Snažíme se, aby naše výrobky měly vždy ještě nějaké benefity. Kvalita a řemeslnost našich uzenářských výrobků by měla být samozřejmostí, předností pak chuťové či tvarové odlišnosti. Nejnověji pak pracujeme jako jedni z prvních na odstranění většiny zbytečných éček tak, abychom šli naproti zdravému způsobu života.