Pršut výrobky
Pršut (též prošuto nebo prosciutto)
je druh sušené šunky. Původ této pochoutky sahá do Itálie, ale v různých variantách se vyrábí i v dalších státech (ve Španělsku je to Jamon, v Německu Schinkenspeck). Italské slovo prosciutto pochází z latinského slova perexsuctum, které znamená „důkladně vysušený“. Pršut se vyrábí z vybrané svalové partie, ta se očistí a zbaví kůže, šlach a přebytečného tuku. Pak se nakládá do soli nebo směsi soli a koření na několik týdnů až měsíců. Po naložení se očistí a suší se za různých podmínek několika měsíců až let. Nakládat se mohou celé kýty nebo jen části masa. Každý výrobce vyrábí pršuto podle své vlastní receptury a jednotlivé druhy mohou být chuťově výrazně odlišné. Je několik opravdu dobrých řezníků, kteří dělají výborné výrobky.
Jsme prvním českým výrobcem pršutů
Naší cestou je kvalitní pršut bez kompromisů. Neustále se učíme a objevujeme nové možnosti, jak je zlepšovat a vylaďovat.
Je to nádherná práce a setkáváme se skvělou reakcí od lidí, kteří naše pršuty ochutnali. Ještě jsi je neměl? Jsme Ti k dispozici a najdeme způsob, jak náš pršut dostat až k tobě.
Pršut vepřový Pršut hovězí Pršut zvěřinový Pršut jehněčí Pršut kachní a husí
Náš svět, to je řemeslo, práce a zapálení pro věc. Rádi vám poradíme.
Snažíme se, aby naše výrobky měly vždy ještě nějaké benefity. Kvalita a řemeslnost našich uzenářských výrobků by měla být samozřejmostí, předností pak chuťové či tvarové odlišnosti. Nejnověji pak pracujeme jako jedni z prvních na odstranění většiny zbytečných éček tak, abychom šli naproti zdravému způsobu života.